آنچه باید در مورد حساسیت به شیر و ماست بدانید


بسیاری از مردم به شیر حساسیت دارند. از آنجا که ماست از شیر تخمیر شده تهیه می شود ، برخی از افرادی که ماست می خورند ممکن است به شیر یا لاکتوز حساسیت داشته باشند.

حساسیت به شیر یکی از شایع ترین حساسیت های غذایی در کودکان است. حساسیت به ماست عمدتا به معنی حساسیت به محصولات لبنی است ، زیرا ماست از تخمیر شیر با باکتری موجود در ماست تهیه می شود.

با این حال ، گاهی اوقات پس از مصرف محصولات لبنی ، علائم عدم تحمل لاکتوز ظاهر می شود. هر فردی که علائم آلرژی غذایی را تجربه می کند ، باید برای درمان با پزشک مشورت کند.

در این مقاله ، علل ، علائم ، درمان و خطرات شیر ​​، ماست و حساسیت به لاکتوز را بررسی می کنیم.

حساسیت به ماست شیر ​​چیست؟

حساسیت به شیر گاو یا سایر محصولات لبنی در نوزادان و کودکان شایع است. این حساسیت در 2.5 درصد از کودکان زیر سه سال مشاهده می شود. اگرچه حساسیت به شیر معمولاً با افزایش سن برطرف می شود ، اما این مشکل می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

اگر نوزاد شما به شیر تازه حساسیت دارد اما نه شیر داغ ، احتمالاً به زودی حساسیت خود را کاملاً از دست می دهد.

از سوی دیگر ، اگر شیر گاو آنتی بادی های زیادی در بدن او تولید کند ، این حساسیت ممکن است ادامه یابد. پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان آنتی بادی ها تعیین کند تا پیش بینی کند آیا آلرژی از بین می رود یا ادامه می یابد یا خیر. یک متخصص آلرژی همچنین می تواند معاینه شفاهی را در مطب کودک انجام دهد تا ببیند آیا حساسیت از بین رفته است یا خیر.

حساسیت به شیر واکنش بدن به پروتئین موجود در آن است. وقتی فردی به شیر حساسیت دارد ، پروتئین شیر به ایمونوگلوبولین (IgE) خود متصل می شود. سیستم ایمنی بدن این امر را تهدیدی برای سلامتی بدن می داند که منجر به واکنش آلرژیک می شود.

همچنین بخوانید: تاثیر ورزش بر شیر مادر

منشأ غیر منتظره

بسیاری از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر حیوانات دیگر مانند بز و گوسفند نیز حساسیت دارند. علاوه بر این ، پروتئین شیر را می توان در محصولات دیگر یافت. پسندیدن

  • ماهی تن؛
  • سوسیس ؛
  • گوشت فرآوری شده ؛
  • آدامس؛
  • بدنسازی و نوشیدنی های انرژی زا.

طبق قانون برچسب زنی و حفاظت از مصرف کننده که در سال 2014 تصویب شد ، در صورت استفاده از شیر یا پروتئین شیر در تولید محصول ، این موضوع باید در برچسب این محصول قید شود.

با این حال ، این قانون در مورد محصولاتی که حاوی شیر یا پروتئین شیر بسیار کمی هستند ، اعمال نمی شود ، زیرا ماشین تولید شیر یا محصولات آن با سایر محصولات مشترک است.

در نتیجه ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از استفاده از محصولات جدیدی که ممکن است واکنش پذیر باشند ، محتاط باشند.

علائم:

علائم حساسیت به شیر می تواند خفیف یا شدید و گاهی تهدید کننده زندگی باشد. این علائم معمولاً دو ساعت پس از نوشیدن شیر ظاهر می شود و شامل موارد زیر است:

  • کندو و خارش ؛
  • چکه کرد ؛
  • شکم ؛
  • اسهال

شیر گاو می تواند حساسیت شدیدتری به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم بیماری می تواند ناگهان ظاهر شود و به سرعت توسعه یابد. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس یا مشکل در صحبت کردن ؛
  • گلو درد؛
  • حالت تهوع؛
  • سرگیجه ؛
  • احساس ضعف ؛
  • تپش قلب؛
  • فشار خون پایین خون.

هر کودک یا بزرگسالی با این علائم باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

علائم و درمان آلرژی غذایی را بخوانید

رفتار

بهترین راه مبارزه با حساسیت به شیر ، اجتناب از محصولات لبنی است. این محصولات شامل موارد زیر است:

  • شیر حیوانات ؛
  • ماست؛
  • پنیر؛
  • کره ؛
  • بستنی.

پزشک شما ممکن است داروهایی مانند آنتی هیستامین ، دیفن هیدرامین یا سیتریزین هیدروکلراید را برای افرادی که دارای آلرژی خفیف هستند تجویز کند.

حساسیت شدید به شیر که منجر به آنافیلاکسی می شود نیاز به درمان سریع با اپی نفرین دارد. پزشک شما همیشه به شما توصیه می کند که یک سرنگ اپی نفرین همراه خود داشته باشید و در صورت بروز علائم آنافیلاکسی خود را درمان کنید.

در سال 2020 ، سازمان غذا و دارو هشدار ایمنی را صادر کرد تا به مردم هشدار دهد که سرنگ اتوماتیک اپی نفرین (به نام اپیپنیک ، اپیپنوژن-اپیپنوژن) ممکن است به درستی کار نکند. این می تواند از دریافت درمانی برای فرد جلوگیری کند که باید در مواقع ضروری جان او را نجات دهد.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. حساسیت به شیر در اثر واکنش بدن به پروتئین موجود در آن ایجاد می شود ، اما روده کوچک که به لاکتوز حساسیت ندارد ، لاکتاز کافی ترشح نمی کند. لاکتاز آنزیمی است که لاکتوز یا لاکتوز را تجزیه می کند.

همچنین افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از همه محصولات لبنی اجتناب کنند ، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است نتوانند کلسیم مورد نیاز خود را دریافت کنند و ماست به این امر کمک می کند.

بخوانید: لبنیات بهترین منبع کلسیم برای استخوان های شما است.

علائم:

لاکتوز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا تخمیر می شود. علائم عدم تحمل لاکتوز به شرح زیر است:

  • تورم؛
  • اسهال ؛
  • نفخ معده ؛
  • او ناراحت شد.

دلایل:

آلرژی می تواند ژنتیکی باشد یا ناشی از حساسیت ثانویه باشد. پسندیدن

  • بیماری کرون؛
  • بیماری سلیاک ؛
  • رادیوتراپی ؛
  • برخی داروها ؛
  • تولد زودرس.

عدم تحمل لاکتوز طیفی است. برخی افراد محصولات لبنی را بهتر از دیگران تحمل می کنند. مطالعات نشان می دهد که برخی افراد می توانند تا 12 گرم لاکتوز در روز (یک لیوان لاکتوز در شیر) را بدون هیچ علامتی مصرف کنند.

به گفته موسسه ملی دیابت و گوارش کلیه آمریکا ، عدم تحمل لاکتوز در بین اروپایی ها یا افرادی که تبار اروپایی دارند کمتر است. آنها می گویند آمریکایی های نژادها و ملیت های دیگر در هضم لاکتوز مشکل بیشتری دارند.

  • اسپانیایی زبان ؛
  • لاتین ؛
  • آسیایی-آمریکایی ؛
  • آمریکایی-هندی ؛
  • آفریقایی آمریکایی.

جایگزین، گزینه ها:

برخی از افرادی که به لاکتوز حساسیت ندارند ممکن است به محصولاتی که لاکتوز کمتری دارند مانند ماست یا پنیر خشک حساسیت نداشته باشند.

فرآوری ماست یونانی آب پنیر را در طول فرآیند حذف می کند. این باعث کاهش سطح لاکتوز محصول می شود. همچنین بافت سفتی از پنیر ایجاد می کند.

در مقاله ای درباره انواع مختلف ماست که در سال 2018 منتشر شد ، آمده است که ماست یونانی کمترین قند را در ماست دارد ، 80 درصد این قند لاکتوز است. در نتیجه ، ماست یونانی ممکن است گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد.

رفتار

افراد حساس باید در مورد کاهش لاکتوز در رژیم غذایی خود با پزشک یا متخصص خود مشورت کنند. متخصص تغذیه ممکن است قرص های جایگزین لاکتاز تجویز کند.

جایگزین های لبنیات

اکثر فروشگاه های مواد غذایی جایگزینی برای محصولات شیر ​​گاو دارند. مردم می توانند کره ، مارگارین ، شیر ، ماست و پنیر گیاهی را بدون لبنیات خریداری کنند.

به تشخیص پزشک ، ممکن است لازم باشد از شیر حیوانات دیگر مانند بزها که واکنش مشابهی دارند اجتناب شود.

در ایالات متحده ، اگر یک محصول حاوی شیر باشد ، به عنوان یک جزء ذکر شده است. مردم باید این لیست ها را با دقت بخوانند و از مواردی که باعث ایجاد حساسیت می شوند آگاه باشند ، مانند پروتئین شیر ، کازئین و لاکتوفرین ، که ممکن است در نگاه اول مشکلی به نظر نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید