افزایش وزن زنان باردار


تغذیه یکی از ارکان یک زندگی سالم است و در برخی از زمینه های زندگی از اهمیت بیشتری برخوردار است. بارداری یکی از حساس ترین دوران زندگی زنان است. زیرا غذای مصرفی باید به طور همزمان نیاز مادر و جنین را برآورده کند. دستیابی به وزن مناسب در دوران بارداری و حفظ آن در محدوده مناسب ، وظیفه مهمی است که زنان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. کنترل ، کنترل و حفظ افزایش وزن در دوران بارداری می تواند نقش مهمی در سلامت جنین داشته باشد. عوامل مختلفی در سلامت مادر و جنین دخیل هستند که یکی از آنها تغذیه مناسب در این دوران است. اگر رژیم غذایی مادر باردار در دوران بارداری مناسب باشد ، وزن او افزایش می یابد. افزایش وزن ناکافی با کاهش رشد جنین و زایمان زودرس ارتباط مستقیم دارد. نقایص لوله عصبی در نوزادان مادران چاق بیشتر شایع است. مادران باردار باید در هر رژیم غذایی (کم وزن ، طبیعی ، اضافه وزن یا چاق) وزن خود را افزایش دهند. در همین حال ، افزایش وزن مادر در دوران بارداری یکی از شاخص های معتبر کنترل وضعیت تغذیه است. طبق مطالعات انجام شده ، میزان افزایش وزن پیشنهادی در دهه های اخیر به طور قابل توجهی تغییر کرده است. اما امروز ، پس از تحقیقات گسترده ، مشخص شد که افزایش وزن در دوران بارداری ممکن است برای همه گروه های زنان یکسان نباشد ، بنابراین موسسه پزشکی آمریکا (IOM یا موسسه پزشکی) به زنان باردار توصیه کرد که وزن خود را با شاخص توده افزایش دهند ( BMI). افزایش وزن کمتر از 18-12.5 ، 11-16.5 ، 11.5-7 و 7 کیلوگرم باید به ترتیب برای زنان لاغر ، طبیعی و دارای اضافه وزن انجام شود.

نمودار افزایش وزن برای زنان باردار بالای 19 سال بر اساس شاخص توده بدنی قبل از بارداری

BMI kg / m قبل از بارداری2: (وضعیت تغذیه)

محدوده افزایش وزن (کیلوگرم)

افزایش وزن از ابتدای 13 بارداری (کیلوگرم در هفته)

<18.5 (وزن سبک) 12.5-18: 0.5:
18.5-24.9 (عادی) 11.5-16: 0.4:
25-29.9 (اضافه وزن) 7-11.5: 0.3:

30≤ (چربی)

7-9: 0.2:

وزن تخم مرغ قابل اندازه گیری است. افزایش وزن باید تدریجی باشد. متوسط ​​وزن سه ماهه دوم تا سوم برای مادران با وزن کم 0.5 کیلوگرم ، برای مادران با وزن طبیعی 0.4 کیلوگرم ، برای مادران دارای اضافه وزن حدود 0.3 کیلوگرم و مادران چاق در هفته 0.2 کیلوگرم است.

دیدگاهتان را بنویسید