بررسی مضرات مواد شیرین برای دکتر رضا اطمینانانی


اثرات تلخ مواد شیرین (مطالعه مضرات مواد شیرین)

هر فرد سالم باید 55 درصد از انرژی مورد نیاز رژیم غذایی روزانه خود را از کربوهیدرات ها دریافت کند. کربوهیدراتها به چند دسته تقسیم می شوند: مونوهیدراتها (به عنوان مثال ، گلوکز-فروکتوز) ، دو قند (به عنوان مثال ، ساکاروز یا قند) ، چندین قند یا کربوهیدراتهای پیچیده (به عنوان مثال نشاسته). “آنچه ما قند می نامیم در واقع یک یا دو قند است ، مانند گلوکز یا فروکتوز ، که به عنوان افزودنی در صنایع غذایی استفاده می شود. شکر مورد استفاده ما هر روز قابل مصرف است.” رضا اطمینانانی ، قصد داریم مضرات قندها را مطالعه کنیم.

زیرا بسیاری از غذاها حاوی قند هستند. رعایت رژیم غذایی عاری از این مواد کار ساده ای نیست. اما می توان قندهای غیرطبیعی و مضر موجود در رژیم غذایی روزانه را محدود یا حذف کرد. در صورت ابتلا به دیابت یا بیماری های جدی دیگر ، قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

مضر بودن قندها

1) چاقی

چاقی چشم یکی از ساده ترین و رایج ترین عوارض دیابت است. برخلاف قندهای پیچیده ، قندهای تک دوگانه انرژی سریع را برای بدن ما فراهم می کنند. و هنگامی که ما به این انرژی نیاز نداریم ، بدن اضافی را برای استفاده بعدی به چربی تبدیل می کند. بنابراین ، مصرف زیاد این مواد می تواند یکی از دلایل افزایش وزن باشد.

2) تغییرات چربی خون

مطالعات متعدد نشان داده است که مصرف قند باعث افزایش قابل توجه تری گلیسیرید و کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می شود.

3) فشار خون

در همین حال ، ما نمک را یکی از مهمترین عوامل افزایش فشار خون می دانیم. مطالعات نشان داده است که مصرف قند نیز با فشار خون بالا ارتباط دارد.

4) سرطان

سلول های سرطانی از قند تغذیه می کنند. علاوه بر این ، این مواد هورمون هایی ترشح می کنند که در رشد سلول های سرطانی موثر هستند. مطالعات نشان داده است که قندها با ایجاد سرطان هایی مانند سرطان سینه ، تخمدان ، پروستات ، مقعد ، لوزالمعده ، ریه ، مثانه و معده ارتباط دارند.

5) تولید رادیکال های آزاد

رادیکالهای آزاد اتمها یا مولکولهایی هستند که آخرین پوسته الکترونی آنها معیوب است و به دلیل بی ثباتی و تمایل به دریافت الکترونها در بسیاری از بیماریها از جمله سرطان ، بیماریهای قلبی عروقی ، آب مروارید ، آرتریت و همچنین پیری و پیری زودرس دخیل هستند. مطالعات نشان می دهد که مصرف قند باعث افزایش تولید رادیکال های آزاد در بدن می شود.

6) تغییرات در دستگاه گوارش

قندها مشکلات زیادی در سیستم گوارش ایجاد می کنند ، از جمله سوء هاضمه ، جذب ناکافی ، ادم و زخم.

7) پوسیدگی دندان

ارتباط بین پوسیدگی دندان و مصرف قند برای همه آشکار است.

8) پوکی استخوان

برخی مطالعات ارتباط بین مصرف قند و پوکی استخوان را نشان می دهند. این به این دلیل است که قندها باعث ایجاد حالت اسیدی در بدن می شوند و کلسیم که منبع اصلی ذخایر استخوانی است از استخوان ها خارج می شود تا این حالت اسیدی از بین برود و حالت تعادل در بدن ایجاد شود. این عمل به تدریج باعث توخالی شدن استخوان ها می شود.

مطالعه تغذیه ای مواد شیرین متخصص تغذیه اصفهان

9) موارد دیگر

مصرف قند در ترکیب با بسیاری از عوامل دیگر مانند آلزایمر ، کمبود مس ، کاهش جذب کلسیم و منیزیم ، سنگ کیسه صفرا ، آب مروارید ، بزرگ شدن کبد ، کبد چرب ، سنگ کلیه ، بزرگ شدن سنگ کلیه افزایش سطح استروژن در مردان (کاهش هورمون رشد )

پیشنهادات:

همانطور که گفته شد حذف قندها از رژیم غذایی کار ساده ای نیست. با این وجود می توان از قندهایی که مضر کمتری برای بدن دارند استفاده کرد. این به معنای تلاش برای استفاده از قندهای پیچیده (کربوهیدراتهای پیچیده) است که ما آنها را “قندهای خوب” می نامیم. در میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات ، غلات کامل (به ویژه غلات کامل) ، ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و فیبرهای بدن را تامین می کنند ، زیرا هضم ، جذب و کاهش قند خون سریعتر است. آنها انرژی بدن را برای مدت طولانی تری تامین نمی کنند و بدن را تامین نمی کنند.

در مورد میوه ها ، بهتر است از کل میوه به جای آب میوه (حتی به طور طبیعی) استفاده کنید ، زیرا میوه های کامل حاوی فیبر بیشتری هستند – آنتی اکسیدان ها (موادی که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند). و بسیار مفیدتر است. برای بدن علاوه بر این ، برخی از غذاها مانند نان سفید طعم شیرینی ندارند ، اما به دلیل میزان پایین جذب فیبر کم ، قند خون را به سرعت بالا می برند.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی تغذیه مقدار غذا و.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

رابطه بین تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای سالم بودن

محصولات تراریخته و غذایی



دیدگاهتان را بنویسید