غذای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان


غذای دودی ؛ خوشمزه اما خطرناک

خطر مصرف 50 گرم سوسیس دودی معادل استفاده از یک پاکت سیگار یا تنفس هوای آلوده شهر به مدت 4 روز است. در این قسمت از وب سایت رژیم درمانی اصفهان رضا اطمینانانی ، قصد داریم اطلاعاتی در مورد غذاهای دودی پرخطر در اختیار شما قرار دهیم.

Sm smart فرایندی است که شامل آماده سازی غذا ، چشیدن و ذخیره سازی طولانی مدت است. در این فرایند ، غذا در معرض دود قرار می گیرد (معمولاً دود ناشی از سوختن چوب است). هنگام سیگار کشیدن داغ ، غذا برای چندین ساعت در معرض دود قرار می گیرد تا غذاهای خام مانند گوشت یا ماهی در این مرحله کاملاً پخته شوند. در مورد سیگار کشیدن سرد ، مواد غذایی به مدت طولانی ، گاهی اوقات تا چند روز ، در معرض دود قرار می گیرند تا در درازمدت یا عطر و بوی آن حفظ شود. این روش معمولاً برای گوشت یا ماهی استفاده می شود ، اما گاهی پنیر ، سبزیجات و میوه های مختلف نیز از این طریق دود می شوند. گاهی طعم هایی به سوخت مورد استفاده برای سیگار کشیدن اضافه می شود.

سیگار کشیدن در نقاط مختلف جهان

در چین از مخلوط برنج خام و شکر برای تهیه چای استفاده می شود. این مواد در زیر تابه قرار می گیرند و سپس گوشت یا غذای دیگر داخل تابه ریخته می شود و غذا به آرامی دود می شود. در حالی که غذا دودی است ، بوی مخلوط برنج و چای می دهد.

در اروپا از چوب بلوط به طور سنتی برای کشیدن گوشت و ماهی استفاده می شود ، اما امروزه چوب بلوط اغلب برای سیگار کشیدن غذا استفاده می شود.

در آمریکای شمالی ، علاوه بر بلوط و گردو ، از گردو نیز استفاده می شود. البته گاهی از درختان میوه مانند گیلاس یا آلو برای سیگار کشیدن استفاده می شود.

در گذشته در مزارع کشورهای غربی ساختمان خاصی به نام دودخانه وجود داشت. در این قسمت انواع مختلف گوشت دود می شد و سپس آن گوشت ها ذخیره می شدند.

امروزه در روشهای صنعتی مدرن از دود مایع ناشی از تقطیر ، تصفیه و تراکم معمولی دود استفاده می شود که عوارض جانبی کمتری دارد.

خطرات غذاهای دودی پرخطر

فرایند برش مانع از رشد باکتری ها می شود تجزیه چربی های محصول را کند می کند ، اما از طرف دیگر ، تاکنون صدها ترکیب سمی در دود یافت شده است که برای سلامتی انسان مضر است ، در برخی موارد سرطان زا بودن آنها. ثابت می شود:

برخی از مواد دودی مشابه ترکیبات سمی موجود در دود تنباکو هستند. با تحریک دستگاه گوارش ، این ترکیبات می توانند تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان داشته باشند و خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهند. جالب است بدانید که خطر مصرف 50 گرم سوسیس دودی معادل استفاده از یک پاکت سیگار یا تنفس هوای آلوده در شهر به مدت 4 روز است.

بطور غیرقابل کنترل ترکیبات هیدروکربنی چرخه ای مانند آنتراسن را تولید می کند که سمی ، سرطان زا هستند و وارد محصولات دودی می شوند. این مشکل در محصولاتی که به طور سنتی خارج از کنترل سلامت ساخته می شوند رایج است.

علاوه بر این ، مونوکسید کربن حاصل از سوخت چوب با هموگلوبین و میوگلوبین در خون ترکیب شده و رنگ خاصی از محصولات دودی را تشکیل می دهد. مونوکسید کربن تعداد باکتری های هوازی را در محصول نهایی کاهش می دهد و اکسیداسیون چربی ها را کند می کند. از طرف دیگر ، مونوکسید کربن با تحریک باکتری های تولید کننده هیستامین ، میزان هیستامین موجود در محصول را افزایش می دهد که می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک یا آلرژیک در مصرف کننده شود.


بیشتر بدانید. بررسی آثار مضر قند


فرآیند بوییدن باعث تولید ترکیبات پراکسید در سطح محصول گوشت می شود که به نوبه خود خطر سرطان زایی این محصول را افزایش می دهد. سیگار کشیدن گوشت و ماهی نیز احتمال فعالیت لیستریا مونوسیتوژنز در محصول را افزایش می دهد. این باکتری یکی از عوامل مسمومیت غذایی است. این می تواند علائم شدیدی را در نوزادان ، سالمندان و سایر افراد آسیب پذیر ایجاد کند.

علاوه بر این خطرات ، مواد اولیه گوشت برای سیگار کشیدن استفاده می شود. آنها حاوی آلاینده های اولیه و ترکیباتی هستند که از فساد مواد غذایی ناشی می شوند. با توجه به اینکه طعم غذا در طول سیگار کشیدن تغییر می کند ، تشخیص فساد اولیه غذا دشوار است. و این ویژگی زمینه ای برای سود و تقلب در غذا فراهم می کند.

سوسیس و سوسیس بیشتر محصولات گوشتی به دلیل مصرف نادرست اقشار جامعه بیشترین تهدید را برای سلامت مصرف کنندگان به همراه دارد. آنچه مسلم است این است که چنین محصولاتی حاوی نیترات بیشتری (که به احتمال زیاد در بدن به نیتروزامین تبدیل می شود) بیشتر از سوسیس های معمولی است. مصرف چنین محصولاتی خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را افزایش می دهد. سرطان معده در اروپای شرقی و ایسلند بسیار شایع است ، جایی که چنین محصولاتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان داده است که خطر ابتلا به انواع بیماریها از سیگار کشیدن همان خطر بیماری در اثر مصرف زیاد چربی اشباع شده است.

غذای دودی پرخطر متخصص تغذیه اصفهان

پیشنهادات:

1- اگر از خوردن گوشت دودی یا نمک شور لذت می برید ، فقط گاهی اوقات و در مقادیر کم از آنها استفاده کنید. زیرا این محصولات به تدریج تأثیر منفی بر بدن می گذارند. از استفاده همزمان و یا طولانی مدت آنها خودداری کنید.

2- هنگام سیگار کشیدن مانند ماهی ، گوشت ، سوسیس و سوسیس ، مقدار زیادی نمک استفاده می شود. بنابراین ، استفاده از این محصول برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.

افراد مبتلا به سردردهای میگرنی نیز باید از خوردن گوشت دودی خودداری کنند. از آنجا که این غذاها حاوی تیرامیسو هستند ، فقط این نوع سردرد را تشدید می کنند.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی تغذیه مقدار غذا و.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای سالم بودن

محصولات تراریخته و غذایی

بررسی مضرات مواد حاوی قند



دیدگاهتان را بنویسید