محصولات غذایی تراریخته و تهیه شده توسط دکتر رضا اطمینانانی


محصولات تراریخته و غذایی

در دنیای مدرن امروزی ، تامین غذا برای جمعیت رو به رشد بسیار مهم است. این در کشورهای توسعه یافته نگران کننده نیست. زیرا تقریباً همه مردم به غذای کافی و سالم دسترسی دارند. اما در کشورهای در حال توسعه: کشورهای توسعه نیافته ، 70 درصد درآمد معمولاً صرف غذایی می شود که تمام ریز مغذی ها را تامین نمی کند.

در کشورهای در حال توسعه ، منبع گرسنگی پنهان برای کودکان و مادران وجود دارد. این پدیده زمانی اتفاق می افتد که غذای مصرفی از کفایت لازم تغذیه ای برخوردار نباشد. به عنوان مثال ، کمبود آهن در کودکان رشد جسمانی ، توانایی یادگیری در سنین مدرسه و توانایی آنها در انجام وظایف بدنی در بزرگسالان را مختل می کند. غذای اساسی در چنین کشورهایی از نظر مواد معدنی و ویتامین فقیر است و قیمت غذاهایی مانند گوشت ، ماهی و سبزیجات رو به افزایش است.

از سوی دیگر ، تولید غذا نیازمند زمین های کشاورزی است. در همین حال ، تعداد زمین های کشاورزی محدود است. در چنین شرایطی ، ظهور بیوتکنولوژی ، تولید محصولات تراریخته ، اصلاح شده ژنتیکی یا اصلاح شده ژنتیکی وسیله ای مفید و م ofثر برای تولید کشاورزی است. به دلیل افزایش تقاضای غذایی به دلیل محدودیت اراضی کشاورزی ، به بازدهی بالا و گونه های پربازده نیاز است. اصلاح ژنتیکی پیشرفت جدیدی است که امکان شناسایی ، جداسازی ، رونویسی و درج ژن ها را در سایر گیاهان ممکن ساخته است. ژن ها از طریق جهش های طبیعی هر روز تغییر می کنند ، گونه های جدید بیولوژیکی جدیدی ایجاد می شوند. اصلاح ژنتیکی انتقال ژن ها را بین گونه ها امکان پذیر می کند.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قیمت مواد غذایی را کاهش می دهد و غذا را سالم تر می کند ، روش جدید و قدرتمندی برای بهبود تولید محصولات زراعی است ، استفاده از حشره کش ها را کاهش می دهد ، سلامت کشاورزان را حفظ می کند و هزینه های کشاورزی را کاهش می دهد و در نهایت انتقال ژن را تغییر می دهد. معیشت در غذا

مزیت دیگر این علم افزایش میزان ویتامین ها و مواد معدنی و کاهش ترکیبات حساسیت زای طبیعی در غذا است. بهبود فراهمی زیستی ویتامین ها و مواد مغذی اصلی در غذاهای اساسی در کشورهای در حال توسعه از طریق بیوتکنولوژی راهی برای کاهش کمبودهای تغذیه ای است.

در این زمینه سه استراتژی ممکن وجود دارد.

1- کاهش میزان ترکیبات ضد مغذی موجود در غذا که مانع از تأمین و جذب مواد مغذی و ویتامین ها می شود.

2- افزایش میزان مواد مغذی و ترکیباتی که جذب مواد معدنی ، ویتامین ها و ویتامین ها را افزایش می دهند.

3- افزایش میزان مواد معدنی و ویتامین ها.

کاهش ترکیبات ضد محصول. راهکارهایی برای کاهش ترکیبات ضد قارچی مانند اسید فیتیک ، که در گرانول ها به فلزات متصل می شوند تا از جذب آنها جلوگیری شود. راهی برای افزایش منابع معدنی غذای مصرفی. فیتین منبع اصلی ذخیره فسفر در اکثر دانه ها و دانه ها و یک ترکیب احتمالی برای جوانه زنی و رشد دانه است. به همین دلیل امکان حذف این ترکیب از دانه ها وجود ندارد. بنابراین ، دانشمندان با اصلاح ژنتیکی میزان فسفر موجود در دانه ها را افزایش داده ، اسید فیتیک را کاهش داده و در نتیجه اسید فیتیک را کاهش داده و در نتیجه جذب مواد معدنی را بدون آسیب رساندن به فیزیولوژی گیاه افزایش می دهند.

ترکیباتی را افزایش دهید که جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد.

اسیدهای آمینه ، مانند سیستئین ، جذب آهن و روی را افزایش می دهند. با این حال ، مقدار آنها در غذاهای اصلی مانند غلات کمتر از گوشت است و افزایش کمی در مقدار آنها باعث جذب بهتر این مواد معدنی می شود. از آنجا که این ترکیبات ترکیبات اصلی گیاه هستند ، افزایش کمی در تعداد آنها بر فیزیولوژی چنین گیاهانی تأثیر نمی گذارد. دستکاری های ژنتیکی علاوه بر افزایش میزان آمینو اسیدها و پروتئین ها ، می تواند جذب مواد معدنی مانند آهن و روی را افزایش دهد. در این راستا تحقیقات زیادی در مورد این محصول برای افزایش ریز مغذی های برنج انجام شده است که نیروی غالب در اکثر کشورهای در حال توسعه است.

یکی از آنها افزودن آهن به برنج است. فریتین پروتئینی است که آهن را در گیاهان ، حیوانات و باکتری ها ذخیره می کند. ژن فریتین در گیاهانی مانند سویا ، نخود فرنگی و ذرت تعیین توالی و اثبات شده است. فریتین در درمان کم خونی مثر است. از طرف دیگر ، جذب فریتین گیاهی 50 درصد جذب فریتین حیوانی است. اما آهن سویا دارای امنیت زیستی زیادی است ، به خوبی جذب می شود. به همین دلیل است که دانشمندان توالی ژن پروتئین سویا را به برنج وارد کرده اند. بنابراین ، مس تولید شد که جذب آهن بالایی داشت. آنها ویتامین A را از طریق انتقال ژنتیکی گونه های برنج تولید کردند ، زیرا آندوسپرم برنج معمولاً فاقد این ویتامین است. بنابراین ، برنج تولید شد که جذب آهن و ویتامین A بالایی دارد.

جمعیت فقیر

غذای اساسی برای فقرا اولین انتخاب غذایی است که 40 تا 55 درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند. اگر برنج 50 درصد از آهن مورد نیاز بدن را تامین کند (به عنوان مثال برنج در بنگلادش) ، دو برابر شدن مقدار آهن موجود در برنج ، میزان آهن آنها را تا 50 درصد افزایش داده و میزان دریافت آهن از برنج غنی شده بیولوژیکی را تا 50 درصد کاهش می دهد.

3 درصد از کم خونی ها در زنان رخ می دهد. نشان داده شده است که مکمل آهن سه برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی در کاهش کم خونی م effectiveثر است ، اما 100 برابر گرانتر از برنج اصلاح شده ژنتیکی است. در نتیجه ، تولید غذای تراریخته مقرون به صرفه است و اثر مفید طولانی مدت دارد.

مواد فعال غیر مغذی.

ترکیبات زیادی در گیاهان وجود دارد که نقش تغذیه ای خاصی ندارند ، اما تأثیر مفیدی بر سلامتی دارند. مانند فیتواسترول ها که کلسترول خون را کاهش می دهند. در نتیجه ، مقدار آن در دانه های روغنی از طریق اصلاح ژنتیکی افزایش یافته است.

سایر مزایای بیوتکنولوژی

با کمک بیوتکنولوژی می توان محصولاتی از غلات ، میوه ها و سبزیجات تولید کرد که ماندگاری بیشتری نسبت به سایر محصولات بدون تغییر دارند. همچنین می تواند برای بهبود طعم ، بافت و طعم برخی از محصولات استفاده شود.

از دیگر مزایای بیوتکنولوژی می توان به کاهش آلرژن ها و ترکیبات ضد غذایی اشاره کرد. مواد حساسیت زای اصلی پروتئین ها هستند و راه کاهش حساسیت زایی متوقف کردن بیوسنتز این پروتئین ها است. راه دیگر برای تغییر ساختار پروتئین ، ایجاد واکنشهای ایمنی منفی است. این کار به منظور کاهش حساسیت زایی بادام زمینی ، برنج و گوجه فرنگی انجام شد. ترکیبات سمی موجود در سیب زمینی مانند سولانین نیز با قرار دادن ژن اینورتاز مخمر در سیب زمینی کاهش یافته است. نمونه هایی از محصولات ساخته شده با این فناوری عبارتند از: روغن کانولا و پشم پنبه استئریک بالا ، روغن سویا با اسید اولئیک بالا ، برنج غنی از پروتئین و روغن سویا امگا 3.

متخصص تغذیه تراریخته و محصولات غذایی در اصفهان

نتیجه.

با استفاده از فناوری انتقال ژن ، می توان غذاهای خاص ، غنی شده و پرمصرف تولید کرد که در حل مشکلات غذایی دنیای امروز بسیار ارزشمند هستند. فقدان چنین محصولاتی در کشور ما قابل توجه است ، تحقیقات در این زمینه بسیاری از مشکلات تغذیه ای کشور را حل می کند.

لازم به ذکر است که هنوز برخی از مردم در جهان نگران تغییرات ژنتیکی در این محصولات هستند ، آنها فکر می کنند علاوه بر همه اثرات مثبت درک شده ، ممکن است تغییراتی در محصولات ایجاد شود که بعداً پیامدهای منفی خواهد داشت.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی تغذیه مقدار غذا و.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

منابع غذایی آنتی اکسیدان ها

رابطه بین تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی مناسب برای سالم بودن



دیدگاهتان را بنویسید