مهمترین خواص درمانی کلم: از تقویت سیستم ایمنی تا بهبود سیستم گوارش


کلم یک ضد عفونی کننده طبیعی است. تحقیقات نشان داده است که این گیاه اثرات محافظتی بر بسیاری از بیماری ها دارد. در این مقاله از سری مقالات سلامتی به ۶ مورد از مهمترین خواص درمانی کلم پرداخته شده است. بهتر است برای اطمینان از سلامت خود کلم بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مروری بر خواص دارویی کلم

کلم منبع بسیار مهمی از ویتامین های A، B و C به ویژه ویتامین K، سلولز، فسفر، کلسیم، منیزیم، روی و گوگرد است. به همین دلیل مصرف آن به صورت تازه یا ترشی در طول سال توصیه می شود.

کلم از نظر محتوای ویتامین C می تواند با لیمو و پرتقال رقابت کند. علاوه بر این، کلم حاوی مقادیر زیادی ویتامین A، B1، B2، B3، B6 و E است. همچنین ویتامین B (بیوفلاونوئیدها) و همچنین ویتامین U (متیل متیونین سولفونیوم) را فراهم می کند که برای درمان گاستریت و زخم معده استفاده می شود.

کلم همچنین سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و منیزیم است. برگ های تازه این سبزی حاوی مقدار زیادی کلروفیل است که باعث افزایش درصد هموگلوبین خون می شود. بنابراین مصرف منظم آن برای افراد مبتلا به کم خونی توصیه می شود. کلم همچنین حاوی موادی است که از پرکاری تیروئید جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ درمان خانگی موثر برای از بین بردن دیابت + راه هایی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت

مهم ترین خواص درمانی کلم تفاوت بین انواع کلم است

کلم قرمز حاوی مواد نگهدارنده بیشتری نسبت به سفید است. حاوی ۶-۸ برابر بیشتر از سفید ویتامین C دارد، ۱۰۰ گرم کلم قرمز تازه حاوی ۱۹۶.۵ میلی گرم پلی فنول است که ۲۸.۳ میلی گرم آن حاوی آنتوسیانین است، در حالی که کلم سفید حاوی ۴۵ میلی گرم پلی فنول است که حاوی ۰.۰۱ میلی گرم آنتوسیانین است.

طبق تحقیقات، آنتی اکسیدان های موجود در کلم قرمز، به ویژه آنتوسیانین ها، می توانند سلول های مغز را از اثرات منفی رادیکال های آزاد محافظت کنند.

هر دو نوع کلم را می توان به صورت تازه برای مدت طولانی در ماه های زمستان نگهداری کرد. اغلب در سالاد استفاده می شود زیرا کلم قرمز رنگ خود را از دست می دهد و در طی عملیات حرارتی و پختن سیاه می شود. کلم قرمز هضم غذا را تحریک می کند، به درمان خونریزی لثه و سرماخوردگی کمک می کند. به طور کلی، محتوای غذایی کلم مشابه کلم سفید است.

بیشتر بخوانید: ۱۰ درمان خانگی برای تسکین طبیعی میگرن

۶ مهمترین خواص درمانی کلم

۱. مهمترین خواص درمانی کلم و درمان واریس

صدها سال است که از آب کلم به عنوان درمان التهاب استفاده می شود. همچنین برای درمان واریس مفید است. برای درمان واریس با آب کلم کافی است از پارچه نخی مرطوب شده با آب کلم که دور پاها پیچیده شده است استفاده کنید.

از برگ کلم برای سوختگی، بریدگی و کبودی نیز استفاده می شود. کلم به طور گسترده استفاده می شود و در درجه اول در درمان التهاب و تورم موثر است. در مفاصل روماتیسمی، کلم با خاصیت ضدالتهابی خود علائم را تسکین می دهد.

۲. هضم غذا را بهبود می بخشد

کلم ترش به ویژه آب ترش آن، داروی موثری برای یبوست است. استفاده از آب کلم تازه برای درمان ورم معده توصیه می شود. همچنین برای درمان زخم معده و اثنی عشر گزینه خوبی است. برخی از کارشناسان نوشیدن یک لیوان قبل از هر وعده غذایی را توصیه می کنند.

کلم به لطف اسید آمینه گلوتامین از دیواره معده محافظت می کند. وظیفه پاکسازی روده و کل ارگانیسم را بر عهده دارد. کلم به دلیل ترکیباتش خاصیت ملین ملایمی دارد بنابراین افرادی که از یبوست رنج می برند آن را مصرف می کنند. او نقص روده دارد. آب کلم تازه برای ورم معده توصیه می شود.

بیشتر بخوانید: در ماه مبارک رمضان اگر گردن خود را با آبلیمو بمالید…

۳. یکی از مهمترین خواص دارویی کلم یکی از خواص درمانی کلم ادرار آور است.

به لطف خواص آنتی بیوتیکی، کلم یک مبارز واقعی در مبارزه با هلیکوباکتر پیلوری، یکی از عوامل اصلی زخم معده است. کلم همچنین دارای اثر ادرارآور است، زیرا باعث تسریع دفع مایعات از بدن می شود. همچنین حاوی درصد بالایی از ضد سرطان و آنتی اکسیدان است.

۴. میکروب ها را از بین می برد

کلم تلخ از گوگرد تولید می شود که خاصیت ضد عفونی کننده (ضد میکروبی) دارد و مصرف آن برای پیشگیری از بیماری های عفونی توصیه می شود.

۵. یکی از مهمترین خواص درمانی کلم بهبود سلامت پوست و مغز است

از آنجایی که کلم گوگرد زیادی دارد، آبی که در آن پخته می شود برای پوست بسیار عالی است. بنابراین مصرف این آب میوه برای افرادی که از سلامت پوست خود راضی نیستند توصیه می شود. آب کلم تازه از مغز در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد و آسیب های عمومی ناشی از افزایش سن محافظت می کند.

بیشتر بخوانید: خواص توت خشک و مخلوط ماست: ترکیبی که سلامت روده را تضمین می کند!

۶. از خواص درمانی کلم، تقویت سیستم ایمنی بدن است

کلم علاوه بر بهبود خلق و خو، بدن را در برابر استرس مقاوم می کند. متابولیسم مغز و اعصاب را فعال می کند. کار سلول ها را فعال می کند و قدرت عضلانی را افزایش می دهد. سطح چربی و کلسترول خون را تنظیم می کند. با آنتی اکسیدان های موجود در ترکیب خود، از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند و پیری را کند می کند.

یکی از مهمترین خواص دارویی کلم احتیاط در خوردن آن است

مصرف کلم نیز مانند هر ماده غذایی باید در حد متوسط ​​و کنترل شده باشد، اما به افرادی که مبتلا به زخم معده و ورم معده تشخیص داده شده اند، توصیه می شود ابتدا با پزشک مشورت کنند. کلم فواید بی شماری دارد. در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شود. مادران باردار باید به مصرف آنها توجه کنند.

کلم حاوی نیتروژن است، ماده ای که می تواند بر عملکرد غده تیروئید تأثیر بگذارد. بنابراین کسانی که از مشکلات تیروئید رنج می برند قبل از مصرف کلم با پزشک متخصص مشورت کنند. علاوه بر این، کلم جذب ید را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: بررسی خواص مخلوط انجیر خشک و روغن زیتون برای سلامت عمومی بدن